søndag, juni 23, 2024
Livsstil

6 måder at være ultra-miljøvenlig i hjemmet på

Miljøet er vigtigt for os. Derfor vil vi gerne dele 6 måder, hvorpå du kan være ultra-miljøvenlig hjemme hos dig selv! Start med at isolere dit hus for at hjælpe det med at holde på varmen, rengør dine vinduer med regnvand, eller installer en automatisk håndvask-armatur på badeværelset, der minimerer vandspild. Alle disse fremgangsmåder vil gøre en forskel på lang sigt og mindske behovet for dyre miljø-aneringstiltag på vores planet!

Isoler din bolig fra top til tå

Hvis dit hus ikke allerede er isoleret, så få det isoleret, både på taget, under gulvet og i dine ydrevægge. Så vil huset holde bedre på varmen, og du vil bruge mindre energi på at vare huset op.

Vask vinduer med regnvand

Vi kan ikke undgå, at vores vinduer skal pudses i ny og næ. Men for at køre den helt grønne stil, så brug regnvand, når du skal pudse dem. Du vil spare på dit vandforbrug, og dine vinduer bliver mere rene, da regnvand ikke indeholer kalk! I tvivl om, hvordan du pudser miljøvenligt? Læs denne guide: “sådan pudser du vinduer“.

Udskift dit armatur på badeværelset til et automatisk

Hvis man gerne vil blive mere “grøn”, så kan man prøve at spare dér, hvor der kan spares. Et af de steder er for eksempel armaturet på badeværelset. Især børn kan have svært ved lige at få slukket for vandet. Ved at montere et berøringsfrit amatør, gør, at den automatisk tænder og slukker, så man bruger mindst muligt vand.

Køb en regnvandsbeholder

At være mere miljøvenlig, handler også at blive mere selvforsynende. Det kan man være på mange måder. En af de let nemme ting er, at købe en regnvandsbeholder. Regnvand kan bruges til at vande blomster, både indenfor og udenfor, så du ikke skal tappe vand fra hanen. Regnvand er noget af det reneste, man kan komme i nærheden af, og nogle blomster, såsom orkideer, de foretrækker regnvand, da de ikke kan lide kalken i vores vand fra vandhanen. Så der er en lang række fordele.

Hvis man gerne vil køre hele stilen, så kan man også være selvforsynende med grøntsager. I et drivhus, kan du dyrke mange forskellige ting, såsom tomater, agurker og andet, hvilket vil reducerer dit bidrag til lange transportider og sprøjtning, hvad angår grøntsager.

Fyr ordentlig op i brændeovnene

En stor synder, for forurening er brændeovnen. Hvis man ikke fyrer ordentligt, så ender man med at forurene rigtig meget. Du kan ikke bare smide en træstamme i den. Du er nødt til at få træet til at brænde konstant, før du fyrer op igen, ellers gør du dine naboer syge med al den røg, der kommer ud af din skorstenen!

Køb en elbil eller -cykel

Hvis du ikke ønsker at bruge penge på benzin til din bil, er en anden mulighed at købe en elbil. De er en investering for fremtiden, da de om 20 år vil være mindre forurenende og mere miljøvenlige end almindelige benzinbiler. Du kan også vælge at cykle til arbejde eller endda bruge offentlig transport: Det er bedre end at køre i bil hver dag!

Miljøet er vigtigt for os, og vi bør gøre, hvad vi kan hver i sær.