Hvem skal have boligen efter skilsmissen? Få hjælp til det juridiske

Det kan være svært at overskue ens boligsituation i forbindelse med en skilsmisse, særligt hvis man er fælles om at eje en bolig. Når et ægtepar, der er fælles om at eje en bolig, skal skilles, kan den bedste løsning ofte være at udarbejde et skilsmisseskøde, der lader ejerskabet af boligen gå fra begge skilsmisseparter til én af parterne. Med et skilsmisseskøde får man et juridisk bindende dokument, der udpensler hvem af parterne, der nu ejer boligen.

Er du overbelastet af en skilsmisse, kan det derfor være en oplagt måde at aflaste dig på, hvis du får et advokatfirma til at tage sig af alt det juridiske angående dokumentet. Du skal blot forsyne et advokatfirma med de nødvendige personlige oplysninger, og så kan de ordne resten for dig. Her følger tre råd til, hvordan du kan få den bedst mulige oplevelse med et advokatfirma.

Opsøg kompetent rådgivning

Der findes advokatfirmaer, der specialiserer sig i at rådgive nyligt fraskilte ægtepar i, hvordan de skal forvalte deres boligsituation, og i at lave skilsmisseskøder. Du kan derfor trygt overlade arbejdet til dem, og spørge dem til råds, hvis du har brug for afklaring om, hvordan dit  skøde skal udarbejdes. 

Hvis du er i tvivl om, præcis hvordan ejerskabet af jeres bolig skal overgå til en af parterne ved en skilsmisse, er det en god idé at vælge et specialiseret firma med professionelle, der er åbne for at hjælpe med rådgivning og eksempler på, hvordan skødet skal udformes. Det er et felt, der kan være meget juridisk kompliceret. Derfor er det en god ide at finde en advokat, der er trænet i at rådgive om netop udformningen af dit skilsmisseskøde, uanset hvad din situation er, og hvad dine behov måtte være.

Prioriter en hurtig proces

De førende advokatfirmaer kan med kort varsel og på meget kort tid udforme et juridisk gældende skilsmisseskøde, der er tilpasset lige netop dine og din tidligere partners behov. Et ordenligt firma lægger vægt på at gøre processen så hurtig og gnidningsfri som muligt, netop fordi skilsmisseprocesser kan være kaotiske og langtrukne nok i forvejen. Derfor bør det tages meget alvorligt, at mødet med klienter og arbejdet med skødet skal være nemt, hurtigt og effektivt.

Du bør derfor vælge et advokatfirma, der ikke bare er konkurrencedygtige, når det kommer til pris og rådgivning om udarbejdelsen af juridiske dokumenter i tilfælde af skilsmisse. Du bør også vælge et firma, der er konkurrencedygtigt på processens varighed, hvilket kan være af afgørende betydning i rigtigt mange skilsmissesager. Jo hurtigere, du kan få overstået processen med at få lavet skødet, jo hurtigere kan du komme videre med dit liv og have overblik over din bolig- og pengesituation.

Opsøg anerkende advokater

Det er en altid en god ide at opsøge en advokat, der har arbejdet med skilsmisser i mange år. En erfaren advokat er både dygtig til sit fag, og har en stor respekt og forståelse for sit klientel af nyligt fraskilte. Hvis du vælger en erfaren advokat, øger du sandsynligheden for, at din sag bliver håndteret med professionalisme og respekt. Advokater, der har arbejdet i branchen gennem mange år har generelt en stor kundetilfredshed, og sætter en store ære i at hjælpe nyligt fraskilte videre i livet.