Kæledyr er menneskets bedste ven – 3 gode bud på kæledyr til dig

I Danmark elsker vi kæledyr, om det så er hunde, katte eller guldfisk for den sags skyld. Vores benhårde venner er der til at give os omsorg og kærlighed, når verden er hård, eller blot når man har brug for at blive lyttet til. Derfor udvider mange af os i dag husstanden med et kæledyr, og her kommer næste spørgsmål, hvilket kæledyr skal man så vælge. Måske ved du det allerede, men hvis du er usikker, så kommer der her tre bud på, hvad der kan blive dit næste kæledyr.

En aktiv hund – til dig der har plads og elsker lange ture

Er du den aktive type, der mangler en partner in crime, når du er ude og gå eller løbe, så kan det perfekte match for dig meget vel være en sibirsk husky. Denne hunderace er utrolig aktiv, og det er også denne race, der bliver brugt som slædehund. Med denne hund vil du have en ven, der elsker at bevæge sig, og den kræver også mere aktivering end flere andre hunderacer. Idet denne hunderace bliver brugt som slædehunde, så er den også god til at tilpasse sig flokken, så hvis I er en familie, vil den finde en rolle heri, hvor den vil være både lydig og selvstændig.

Katten – til dig der ønsker et selvstændigt kæledyr

En hund kræver meget opmærksomhed, og også at du aktiverer den dagligt. Lidt anderledes er det med katte, der er mere selvstændige. Så er du en person, der er meget på farten, og ikke altid er hjemme, så kan en kat være det perfekte kæledyr for dig. Den skal have mad, og vil oftest også gerne give dig oceaner af kærlighed. Men fra tid til anden vil den vandre rundt i det lokale kvarter alene, idet den står for sin egen aktivering. Evt. kan du også give katten noget legetøj, hvis den skal have ekstra aktivering, f.eks. i tilfælde af mulig overvægt. Og kan man sove med dem, snorker katte? Og ja, det kan de godt, f.eks. hvis ved overvægt, og derfor er de ikke komplet selvstændige.

Guldfisk – til børnene der plager om at få et kæledyr

En tredje mulighed er at få en guldfisk. De kan lyde som en kliché, men når børn plager forældrene om et kæledyr, ved man godt, at et ja betyder, at det er forældrenes kæledyr og ikke børnenes i længden. Derfor kan man starte med at give børnene ansvaret for en guldfisk, for at de kan bevise, at de kan tage ansvar for at passe et dyr. Samtidig koster en guldfisk ikke alverden, så derfor kan de være et godt sted at starte for dem. Her lærer de også meget om, hvad det vil sige at have det ansvar, det kræver at have et kæledyr.