Pasning af kaniner

Kaniner er et kæledyr som de fleste forbinder med mindre børn. Mange forældre tænker nemlig at en kanin er et forholdsvist nemt kæledyr, og at pasning af kaniner er ganske ligetil. Det er på sin vis også sandt, men desværre bliver kaninernes andre behov ofte glemt og mange ender med at sidde deprimerede på et værelse eller i garagen, i stedet for at blive de fantastiske kæledyr de ellers kunne have været. 

Det har kaniner brug for 

Almindelig pasning af kaniner er ganske ligetil. De skal have adgang til frisk vand og hø hele dagen. Hø udgør størstedelen af deres diæt og de kan ikke få for meget. Derudover skal de have en lille håndfuld fuldfoder. Fuldfoderet bør bestå af ensformige piller og ikke ligne en müsliblanding fyldt med korn. Det er nemlig fyld og slet ikke noget kaninerne har brug for. Derudover bliver kaninerne altid glade for grøntsager eller et lille stykke frugt, men hver påpasselig med mængde og type. Slå altid op på nettet, hvad kaninerne kan tåle, før du giver dem nyt grønt og giv dem aldrig andet. Du kan læse mere om den slags på https://loq.dk/. Kaniner har ret sarte maver. Kaniner kan sagtens lære at bruge et toilet, da de naturligt er renlige dyr. Fyld en bakke med træpiller og sørg gerne for at de kan nå høet derfra. Kaniner synes nemlig at det er hyggeligt at spise lidt mens de er på toilet. Bakken skal skiftes hver eller hver anden dag, men kan godt holde en ekstra, alt efter hvor mange kaniner du har. 

Her bliver kaninerne glemt 

Men, pasning af kaniner er meget mere end at sørge for mad, vand og toilet. Kaniner har brug for masser af plads at bevæge sig på. I naturen er kaniner aktive hele dagen, hvor de løber, hopper og graver. Derfor egner de sig slet ikke til at være i små bure. Faktisk bør buret kun være et tilholdssted, hvor kaninen kan være i fred, når den skal på toilet eller finde hø og vand. En kanin bør som minimum have et helt kaninsikret rum at boltre sig i, meget gerne flere. Du kan godt have dem i bur, når du ikke er hjemme, men sørg for at de selv kan hoppe ind og ud, ellers hiver du dem modvilligt ud af deres territorie hver dag.  

Sådan bliver kaniner fantastiske kæledyr 

Det allervigtigste at huske er, at kaniner er meget sociale dyr. I naturen bor de i kolonier, hvor de har hver deres hule, men ellers bruger hele dagen sammen. Det er derfor en virkelig god idé at få to kaniner, gerne fra samme kuld, så de altid har en ven selv om du ikke er der. Kaniner der er meget alene bliver dybt deprimerede, og kan faktisk dø af ensomhed. En lykkelig kanin, hvis ejere forstår sig på pasning af kaniner, kan derimod være et fantastisk kæledyr. Kaniner er sociale og nysgerrige og undersøger alt nyt i deres omgivelser. De følger med dig rundt i hjemmet, vækker dig om morgenen og følger nysgerrigt med ud til køleskabet, for at se hvad du finder på til dem.