lørdag, juni 22, 2024
artikel

Slip for dyr gulvlægger og få foretaget en gulvafslibning

Er det blevet tid til et nyt gulv? I så fald er du langt fra den eneste. Hvert år vælger flere tusinde boligejere at få lavet et nyt gulv. Det er ærgerligt, for det er nemlig ikke altid nødvendigt at lægge et helt nyt gulv. Hvis du har trægulv, kan du nøjes med en gulvafslibning og i nogle tilfælde en gulvafhøvling. I denne guide viser vi, om du kan nøjes med en gulvafslibning samt priserne på en gulvafslibning.

Hvad koster en gulvafslibning?

Den endelige pris på en gulvafslibning afhænger af en lang række faktorer, og derfor er det også svært at give et klart svar på, hvad den endelige pris kommer til at være. Prisen kommer nemlig til at afhænge af geografisk lokation (for eksempel er timeprisen forskellig afhængig af om du bor på Sjælland, Fyn eller Jylland), ligesom antal kvadratmeter og hvad du skal have udført vil have betydning for den endelige pris. Dog kan det siges at prisen for selve gulvafslibningen koster ca. 70 – 80 kroner per kvadratmeter (kilde: Gulvlaegger.dk). Dertil kommer en eventuel gulvafhøvling og overfladebehandling som koster hhv. 40 kroner per kvadratmeter og 20 – 50 kroner per kvadratmeter.

Sådan får du et godt tilbud på en gulvafslibning

Det er ikke nødvendigvis dyrt at få foretaget en gulvafslibning, men markedet for gulvfirmaer er karakteriseret ved fri prisdannelse. Det betyder, at du som forbruger kan få tilbudt flere forskellige tilbud med forskellige prisniveauer men til den samme opgave. Hvis du vil have et godt tilbud på en gulvafslibning, kan det anbefales, at man indhenter adskillige tilbud fra mange forskellige gulvfirmaer. På den måde kan man vælge det gulvfirma, som tilbyder den bedste pris.

Vælg, om du også skal have gulvafhøvling og overfladebehandling

Når du får foretaget en gulvafslibning bør du også tage stilling til, om du også ønsker en gulvafhøvling og overfladebehandling af gulvet. Det er kun visse trægulve, som vil være beregnet til en gulvafhøvling, ligesom du i visse tilfælde selv kan stå for overfladebehandlingen.