torsdag, november 30, 2023
artikel

Logos Consult er en dansk servicevirksomhed

Den danske virksomhed Logos Consult har to afdelinger i Danmark. Den ene ligger i Vejle, nær Kolding, og den anden afdeling ligger på Sjælland i Allerød.

Virksomheden er en konsulentvirksomhed med flere medarbejdere, der primært er ansat som konsulenter eller udviklere. Virksomheden har en større afdeling nær Kolding og en mindre afdeling på Sjælland. Fra begge afdelinger servicerer virksomhedens konsulenter og udviklere de mange kunder med IT. Her er det primært en IT løsning til drift og administration af en virksomhed. Løsningen er en Microsoft forretningsløsning, hvor der er fokus på at digitalisere økonomistyring, bogholderi samt styring af sager, ressourcer, salg, indkøb og produktion.

Logos Consult implementerer, vedligeholder og supporterer denne Microsoft løsning for primært danske virksomheder. Det er software, der kræver specialist viden samt indblik i virksomheders regnskabsopsætning, styklister, administration af ressourcer og indkøb mv. Hos virksomheden er konsulenterne typisk personer, der selv har arbejdet med programmet som bruger og evt. har arbejdet som indkøber, administrationsmedarbejder mv. Flere konsulenter har desuden en uddannelse indenfor økonomi og/eller Supply Chain. Udviklere har en uddannelse som datalog mv., og har stor ekspertise i hvordan man programmerer i dette Microsoft program. Programmet hedder Dynamics 365 Business Central og kan integreres til andet software samt tilpasses den enkelte virksomhed. Ofte kan en kunde måske have brug for at få tilpasset nogle felter samt dokumenter, f.eks. faktura-udskrifter mv.

Hos Logos Consult har man lagt meget arbejde i at skrive manualer og bøger til programmet. Her handler det om at hjælpe brugere af programmet, så de nemmere selv kan opsætte funktionalitet eller søge viden i bøgerne om de forskellige funktioner. Man kan fx få viden om, hvordan man opsætter Dimensioner eller hvordan man opretter debitorkort, kontoplan, anlæg mv. Virksomheden har også igennem flere år afholdt åbne kurser, hvor man kan lære, hvordan man arbejder i programmet. Personer der ikke kender programmet, får meget ud af disse kurser, og de får en dybere viden om, hvordan programmet hænger sammen samt indblik i, hvordan de kan navigere i programmet. Man lærer konkrete arbejdsprocesser på kurset, f.eks. hvordan man opretter en debitor, håndterer en indbetaling, sætter et budget op i programmet – og meget mere. Logos Consult er kendt i branchen for at være specialister i programmet, og ”være dem med lærebøgerne”. Mange vælger at få undervisning hos virksomheden, også selvom de måske ikke anvender Logos Consult som primær leverandør til licens, vedligehold og support på Business Central. At vælge et kursus giver klare fordele. Et kursus varer kun 1 dag, så det kræver ikke den store investering rent tidsmæssigt. Mange bogholdere, sælgere eller andet administrativt personale vælger et kursus for at bedre kunne arbejde i systemet. Det er et omfattende program og det er en klar fordel at kende programmets mange funktioner. De forskellige funktioner hænger også sammen, fx hvis man retter på et kontaktkort ændres det også på debitorkortet, og derfor er det nyttigt at lære dette samt meget andet på et kursus. Ønsker man mere viden om styring af finans og økonomi, så kan man tage et kursus i dette også. Her får man gennemgribende undervisning i programmets mange muligheder.